Page 111 - Παραμυθομαγειρέματα
P. 111

Ο Ζυμαρούλης





 σεφΟύκλωτη πίτΑ
 τησ νΑξΟύ                     Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε μια όμορφη οικογέ-
 ΥΛΙΚΑ                         νεια σε ένα μεγάλο και πανέμορφο αγρόκτημα. Τα

 Για τη γέμιση:                δύο δίδυμα αδερφάκια βοηθούσαν τους γονείς τους σε
 1 1/2 κιλό σέφουκλα
 Μια παραδοσιακή πίτα που συνήθιζαν   3-4 ξερά κρεμμύδια  όλες τις δουλειές του σπιτιού και του αγροκτήματος. Είχαν κάθε είδους
 να τη φτιάχνουν μετά την κρεατοφαγία   6-7 φρέσκα κρεμμύδια  ζώα και φύτευαν διάφορα λαχανικά.
 του Πάσχα. Γίνεται πολύ μυρωδάτη και   1 ματσάκι άνηθο
 ελαφριά.  αλάτι-πιπέρι
 Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σέφουκλα.   1 φλιτζάνι ρύζι
 Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά   200 γρ. ελαιόλαδο
 κομμάτια. Χοντροκόβουμε τα ξερά και
 φρέσκα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε τα μάραθο   Για τη ζύμη:
 και τον άνηθο. Σε φαρδιά κατσαρόλα τσι-  1 κιλό αλεύρι για όλες
 γαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, ρίχνουμε   τις χρήσεις
 τα σέφουκλα, τον άνηθο, το μάραθο, αλάτι,   ½ 1 φλιτζάνι ελαιό-
 πιπέρι, και σωτάρουμε για 6-7 λεπτά. Προ-  λαδο
 σθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε λίγο   2 κ.σ. ξύδι
 πάνω στη φωτιά και τη σβήνουμε. Ανοί-  2 κ.γλ. αλάτι
 γουμε τη ζύμη σε δύο φύλλα, στρώνουμε το   2 1/2 φλιτζάνια νερό
 ένα σε λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα,
 σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και ψήνουμε
 σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.























 110                                                                              111
   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116